Søg:

06. juni, 2011

Biblioteksgæster i Randers og Herning nyder godt af brugervenlig databank med erhvervs- og kommunestatistik

eStatistiks Statistikbank bliver brugt af en række biblioteker, der stiller den gratis service til rådighed for deres brugere. To af bibliotekerne peger på brugervenligheden og den nemme adgang til relevant og opdateret statistik som de vigtigste grunde til, at de henviser til statistikbanken.

 - Når vi kigger efter nye databaser til vores online katalog, så er aktualitet, alsidighed og kvalitet de tre hovedkriterier, der afgør, om vi vælger at bruge databasen eller ej. Derudover kigger vi selvfølgelig også på, om det er en dyr eller billig licens, vi har i hænderne. Det fortæller Grete Halling, der er bibliotekar på Herning Bibliotekerne.

eStatistiks Statistikbank er én af de databaser, der er sluppet gennem nåleøjet hos Herning Bibliotekerne, og det er der flere grunde til.

- Statistikbanken fra eStatistik er brugervenlig, gratis og samtidig målrettet ret specifikt mod de brugere, der søger statistik inden for et bestemt erhvervsområde eller omkring en bestemt kommune.  Det er relevant for vores brugere, siger Grete Halling.

Byg-selv statistik fungerer for brugernePå Randers Bibliotek er funktionaliteten og brugervenligheden også afgørende for tilvalget af eStatistik. På biblioteket findes en online Erhvervsinformation, som især bliver brugt af virksomheder, iværksættere og jobsøgende. Her er linket til eStatistik placeret. 

- Jeg tror, at det betyder noget for vores brugere, at de kan sammensætte deres helt egen statistik inden for et defineret område og lære mere om eksempelvis beskæftigelsen i Randes Kommune sammenlignet med andre kommuner. At det så også er enkelt og overskueligt at bruge statistikbanken, gør bare det hele nemmere, siger Karin Worm, der er bibliotekar på Randers Bibliotek. 

Databaser er populære hos studerendeHos Herning Bibliotekerne bliver de forskellige databaser brugt af et stort antal studerende fra de mange uddannelsesinstitutioner i området, men også private lånere samt virksomheder benytter sig af databaserne. Og tendensen er, at brugen af de tilgængelige informationer er stigende.

- Vi har gjort ekstra meget ud af at markedsføre vores databaser. Og det vil vi også gøre med eStatistiks statistikbank, hvor vi nok især vil slå på den høje brugervenlighed, forklarer Grete Halling.

I Randers bliver de enkelte databaser også brugt flittigt af bibliotekarerne, når brugerne efterspørger bestemte informationer.

- I de tilfælde hvor eksempelvis en gymnasieelev skal have hjælp til informationssøgning, så er vi opmærksomme på at henvise til vores databaser, fortæller Karin Worm.

Udviklingen stemmer også godt overens med eStatistiks egne erfaringer med brugerne af statistikbanken.

- Udover at  kommunerne bruger statistikbanken, så oplever vi også, at mange studerende fra både gymnasier og videregående uddannelser gør brug af muligheden for at udvikle unikke statistikker. Det siger Dennis Arnsbæk, der er kommunikationsansvarlig hos eStatistik.

Fakta om eStatistiks Statistikbank• Statistikbanken er udviklet i samarbejde med Danmarks Statistik. Du kan selv udvikle statistikker, der eksempelvis viser, hvor mange beskæftigede og ledige, der er i alle landets kommuner.

• Du kan også finde tal, der viser de beskæftigedes uddannelsesniveau, om de er ansat i den private eller offentlige sektor, inden for hvilken branche, og om de er selvstændige, topledere mv.

• Der er mulighed for, at du kan sammenligne statistik på kryds og tværs af landets kommuner.

• Prøv Statistikbanken her. Eller gå ind via www.estatistik.dk, hvor der også findes dybdegående information om iværksættere, konkurser og brancher som it og videnservice.

• Statistikbanken er gratis at benytte.

Udvalgte biblioteker og uddannelsesinstitutioner der henviser til eStatistik:

Syddansk Erhvervsskole
VIA University College
Randers Bibliotek
Aarhus Kommunes Biblioteker
Herning Bibliotekerne
Helsingør Kommunes Biblioteker

Dansk jobrekord med ”aber dabei”

17. november, 2023

Dansk jobrekord med ”aber dabei”

TEMA om it-sektoren: Beskæftigelsen sætter rekord!

29. juni, 2023

TEMA om it-sektoren: Beskæftigelsen sætter rekord!

TEMA om it-sektoren: It-arbejdsmarked og uddannelsesniveau - meget mere end techvirksomheder

29. juni, 2023

TEMA om it-sektoren: It-arbejdsmarked og uddannelsesniveau - meget mere end techvirksomheder

TEMA om it-sektoren: Virksomheder og iværksætteri

29. juni, 2023

TEMA om it-sektoren: Virksomheder og iværksætteri

TEMA om it-sektoren: Økonomisk udvikling

29. juni, 2023

TEMA om it-sektoren: Økonomisk udvikling