Kommunen har været i en massiv vækst, og der er kommet 124,4 procent flere kvindelige iværksættere i kommunen siden 2014. En af de største procentuelle stigninger på landsplan. Det viser beregninger, som er lavet af eStatistik på baggrund af en såkaldt specialkørsel af iværksætterdatabasen hos Danmarks Statistik.
Læs nyheden her navigate_nextArbejdsstyrken i den danske it-branche har gennemgået en stor forandring. I dag har hver sjette ansatte i branchen udenlandsk baggrund, og især antallet af indvandrere fra vestlige lande er eksploderet siden 2008. Der er de seneste år sket en markant stigning af antallet af ansatte i den danske it-sektor, og den stigning kan i høj grad tilskrives udenlandske it-folk.
Læs nyheden her navigate_nextDen danske it-branche er gennem de seneste år blevet overrendt af akademikere, og det betyder, at der er blevet mindre plads til selvlærte it-folk og it-folk med erhvervsuddannelser. De fleste af os kender de autodidakte it-folk, og måske tilhører du endda selv gruppen. Mange af dem var en del af den generation, som i 80’erne og 90’erne brugte al deres tid foran computeren på teenage-værelset, og som efterfølgende har gjort det til deres levevej, fordi mulighederne på det fremadstormende it-marked trak mere i dem end skolebænken. Nogle blev som Facebook-stifteren Mark Zuckerberg succesrige iværksættere, mens andre i dag arbejder som udviklere eller sidder i it-afdelingen på vores arbejdspladser. Fælles for dem alle er dog, at der bliver færre og færre af dem.
Læs nyheden her navigate_nextI en dansk kommune er næsten hver fjerde job it-relateret. Få overblikket over de 25 største danske it-hotspots her. Danmarks Silicon Valley. ...
Læs nyheden her navigate_nextDer er rekordmange ansatte i den danske it-branche, og det skyldes især en eksplosiv vækst i antallet af en bestemt type it-folk. Der er flere ansatte i den danske it-branche end nogensinde før, og der er særligt et erhverv, som har været med til at drive udviklingen.
Læs nyheden her navigate_nextDet går stærkt med at skabe nye job i både Herning Kommune og Ikast-Brande Kommune. Faktisk er antallet af mennesker i job nu på det højeste niveau nogensinde. Der skulle gå ni år fra lavpunktet i 2013 efter finanskrisen, inden vi igen kom på samme niveau af antallet af mennesker i beskæftigelse. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som analysefirmaet eStatistik har lavet beregnet...
Læs nyheden her navigate_nextDe aarhusianske virksomheder beskæftigede ved indgangen til 2023 knap 150.000 lønmodtagere. »Det er ret vildt« og en vækstrate, som vi næppe kommer til at se igen foreløbig, mener en erhvervsanalytiker. ... »De østjyske virksomheder har virkelig trukket mange job i de seneste par år, men i forhold til 2021 var det sidste år især Aarhus, der trak udviklingen,« siger direktør og erhvervsanalytiker i eStatistik, Kent Nielsen, som har fulgt erhvervsudviklingen i Aarhus Kommune siden den første lokale erhvervshandlingsplan fra 1993. »Dengang havde man en voldsom ambition om 20.000 nye job i år 2000, og man nåede da også først målet om de 20.000 job i 2005. Og så gik der yderligere 12 år og en finanskrise, inden der i 2017 igen var 20.000 flere job i Aarhus. Men på under to år er der nu skabt flere end 20.000 private job i Aarhus Kommune i perioden 1. kvartal 2021 til 4. kvartal 2022. Det er ret vildt, og det er en vækstrate, som vi næppe kommer til at se igen foreløbig,« siger Kent Nielsen.
Læs nyheden her navigate_nextAldrig har så mange selskaber og virksomheder måttet lukke i Esbjerg som følge af konkurs. 2022 har været et hårdt år flere steder i byens erhvervsliv, og særlige data viser, at ansatte i hundredtal har mistet deres job på grund af konkurser.
Læs nyheden her navigate_next20 virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune måtte i år dreje nøglen om. Tallet er markant lavere end sidste år, skønt konkurstallet på landsplan er rekordstort. Men flere butikker kan i 2023 være i fare for at lukke, siger konkursekspert.
Læs nyheden her navigate_next»Hele landet bløder, og recessionen står for døren.« Det konstaterede Morten Kofoed-Larsen, Country Manager hos Creditsafe, efter en kedelig rekord har ramt danskerne. I november var der nemlig 331 virksomheder, der gik konkurs – og det er historisk højt. Det viser en opgørelse baseret på oplysninger i Statstidende, som eStatistik har foretaget for erhvervsorganisationen SMVdanmark. »Det er det højeste antal i statistikkens historie. Og det er et alarmerende niveau,« siger konsulent i SMVdanmark Lasse Lundqvist. Ifølge konsulenten skyldes stigningen i konkurser, at virksomhederne er blevet ramt af flere forskellige udfordringer på samme tid: at priserne på el og varme stiger, købekraften hos forbrugerne er i bund, og at mange desuden fortsat betaler af på gæld fra coronakrisen. På landsplan er det især virksomheder inden for byggeri og anlæg, handel og service samt hotel- og restaurationsbranchen, der rammes af konkurser.
Læs nyheden her navigate_nextEksploderet. Det udtryk bruger konsulent i SMVdanmark Lasse Lundqvist om antallet af konkurser i november. Her gik i alt 141 virksomheder i hovedstadsområdet konkurs. Det viser en opgørelse baseret på oplysninger i Statstidende, som eStatistik har foretaget for erhvervsorganisationen SMVdanmark. Og det kommer bag på Lasse Lundqvist. - Ud fra befolkningssammensætningen kunne man forvente, at købekraften var stærkere. Men det kommer ikke til udtryk i statistikken, siger han. På landsplan gik 331 virksomheder konkurs i november, og det er historisk højt.
Læs nyheden her navigate_nextAntallet af konkurser i danske virksomheder styrer lige nu mod det højeste antal i 12 år. Det står slemt til for de danske virksomheder. Det viser nye dystre tal, som netop er blevet offentliggjort af Danmarks Statistik. Tallene viser nemlig, at Danmark har kurs imod det højeste antal af konkurser siden 2010. Det skriver Finans. Tallene kommer i kølvandet på en anden undersøgelse, lavet af eStatistik for erhvervsorganisationen SMVDanmark, som viste, at der var et rekordhøjt antal af virksomheder med ansatte, som gik konkurs i november. Niklas Praefke, der er cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation, mener, at den triste situation, som de danske virksomheder befinder sig i, dels skyldes den nuværende økonomiske situation, og dels eftervirkninger af coronapandemien.
Læs nyheden her navigate_nextKombinationen af rekordhøj inflation og tilbagebetaling af coronalån rammer restaurationsbranchen hårdt lige nu. Antallet af konkurser i branchen er langt højere i november måned i forhold til samme måned sidste år. 88 gange drejede en restaurant nøglen om i november i år. Det er en stigning på 60 pct. i forhold til samme måned sidste år, hvor antallet af konkurser i overnatnings- og restaurationsbranchen var 55.
Læs nyheden her navigate_nextInflationen gør for alvor ondt i virksomhederne nu. November sætter konkursrekord. Prisstigninger begynder for alvor at gøre ondt på forbrugere og virksomheder. I november gik 331 virksomheder, der har ansatte, konkurs. Det viser en opgørelse baseret på oplysninger i Statstidende, som eStatistik har foretaget for erhvervsorganisationen SMVdanmark. »Det er det højeste antal i statistikkens historie. Og det er et alarmerende niveau,« siger konsulent i SMVdanmark Lasse Lundqvist. »Det betyder, at krisen rammer reelle virksomheder med omsætning og ansatte,« tilføjer han. Stigningen skyldes, at virksomhederne er ramt af flere udfordringer på samme tid, vurderer han. Mange betaler fortsat af på coronagæld. Samtidig stiger priserne på el og varme. Og købekraften hos forbrugerne er i bund. »Konsekvenserne er, at ledigheden vil stige, og at vi får nogle triste gågader, fordi mange butikker vil lukke og slukke,« siger Lasse Lundqvist. Det er især virksomheder inden for byggeri og anlæg, handel, service samt hotel- og restaurationsbranchen, der rammes.
Læs nyheden her navigate_next