Mindre industrivirksomheders eksport af maskiner og metalvarer er med til at trække den nyeste statistik op..Eksportrådet, Danmarks Statistik og eStatistik har igen analyseret den danske eksportstatistik med fokus på de danske små og mellemstore virksomheder (SMV’er). Og det er god læsning set med metal- og maskinindustriens briller. Små og mellemstore virksomheder er betegnet som virksomheder med en omsætning under 375 mio. kr. og mindre end 250 ansatte, og 2016 er de nyest tilgængelige tal. De viser, at de små og mellemstore virksomheders eksport med 189 mia. kr. udgør hele 30 procent af den samlede danske eksport. Ud af SMV’ernes bid på 30 procent af den danske eksport har metal- og maskinindustrien en solid andel. Varegruppen "Maskiner og tilbehør" ligger med 9,4 procent af den samlede SMV-eksport.
Læs nyheden her navigate_next: Iværksætteraktiviteten i de kreative erhverv i Østjylland sætter ny rekord med 320 nye virksomheder i 2016, hvilket svarer til en stigning på 10 procent. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Der etableres således langt flere kreative virksomheder end for alle erhverv under ét, hvor etableringsraten er 7,3 pct., svarende til 2985 nye iværksættervirksomheder.
Læs nyheden her navigate_nextDermed brydes den positive tendens fra første halvår 2017, hvor konkurstallet var lavere end første halvår 2016, forklarer direktør Kent Nielsen fra eStatistik, som sammen med FSR - danske revisorer står bag en frisk analyse for Erhverv+. - Ikke uventet skyldes langt størstedelen af konkurserne de såkaldte "nulvirksomheder", som ikke bidrager med jobskabelse eller økonomisk vækst, og en stor del af disse nulvirksomheder er iværksætterselskaber, siger Kent Nielsen.
Læs nyheden her navigate_nextIt-branchen i Danmark er tæt på at nå samme volumen i antal ansatte som før finanskrisen. Antallet af it-job er nu ifølge Estatistik oppe på 86.026 i andet kvartal 2017 mod 87.954 medarbejdere i 2008. Bundniveauet blev ramt i tredje kvartal 2013, hvor antallet af beskæftigede i it-branchen lå på 78.981. Konsulenthusene i branchen er dem, der særligt driver væksten. »Fremgangen fra 2013 skal særligt tilskrives it-konsulenter, mens de resterende it-brancher (it-engros, it-industri og telekommunikation) under ét fortsætter den negative beskæftigelsesudvikling fra finanskrisens første år. Fremgangen blandt it-konsulenter er så markant, at konsulenterne løber fra de øvrige videnstunge serviceerhverv,« skriver Estatistik på analysehusets hjemmeside.
Læs nyheden her navigate_nextKvalitetsjournalistik kræver investeringer. Del venligst denne artikel med andre ved at bruge nedenstående link. http://itwatch.dk/ITNyt/Politik/article9881944.ece. Kopier og videresend ikke artiklen. Det er i strid med ophavsretsloven og vores abonnementsbetingelser. Mange it-selskaber kan berette om en glubsk appetit efter nye medarbejdere for tiden. Det kommer også til udtryk i det samlede antal af beskæftigede inden for it-branchen. Det skriver Børsen. Nye tal viser, at antallet af it-job lyder på 86.026 i andet kvartal 2017 ifølge Estatistik. Dermed er branchen tæt på at ramme højderne fra før finanskrisens indtog i 2008. Dengang kunne it-branchen mønstre 87.954 medarbejdere – blot 1928 flere end ved udgangen af juni. Da nedturen som følge af finanskrisen var størst – tredje kvartal 2013 – lå antallet af beskæftigede i it-branchen på 78.981.
Læs nyheden her navigate_nextAntallet af it-job i Danmark stiger kraftigt og nærmer sig den hidtidige rekord, der blev sat i 2008. Især er der tryk på kedlerne i Aarhus og København, viser tal fra estatistik.dk. I andet kvartal 2017 var 85.542 mennesker fuldtidsbeskæftigede i it-sektoren, hvor beskæftigelsen er steget støt siden 2013. Der er især efterspørgsel efter it-konsulenter, mens beskæftigelsen på andre områder falder. I andet kvartal var 66 procent af de danske it-stillinger konsulent-stillinger. “Fremgangen blandt it-konsulenter er så markant, at konsulenterne løber fra de øvrige videnstunge serviceerhverv. It-iværksætterne bidrager i høj grad til sektorens fremgang. Hver 10. beskæftigede er ansat i en virksomhed, der er etableret inden for de seneste fem år. Til sammenligning gælder det for 7,6 procent af alle beskæftigede i den private sektor,” skriver estatistik.dk. Read more at https://www.computerworld.dk/art/241138/morgen-briefing-saa-mange-mennesker-arbejder-i-den-danske-it-sektor-og-vi-naermer-os-rekord-megadyre-iphone-x-bygget-af-komponenter-for-et-par-tusind-kroner-eet-europarts-koeber-fransk-firma-sjette-opkoeb-i-aar#V4XbOwwr7Bb8wSr1.99
Læs nyheden her navigate_nextBornholm er ikke kun sol, sommer og strand. Der er vækst og gang i erhvervslivet på øen, men det er bestemte brancher, der trækker læsset. Det vil Væksthus Hovedstadsregionen gøre noget aktivt ved – de små brancher skal løftes og de store brancher skal styrkes yderligere som følge heraf. Fuldt forventeligt har Bornholm en række klare styrkepositioner, når vi taler om vækst i erhvervslivet. Siden 2013 har der været en vækst i den private beskæftigelse på 5 procent, en vækst, der svarer til 300 nye fuldtidsstillinger og primært skyldes tre brancher – møbler/beklædning samt turisme og bolig/byggeri.
Læs nyheden her navigate_nextKlyngerne i specielt København og Aarhus løber i stadigt højere grad med it-beskæftigelsen, fremgår det af tallene i en ny analyse fra Estatistik Beskæftigelsen inden for it er inden for det seneste år vokset med 3,3 pct. Men geografisk...
Læs nyheden her navigate_nextIfølge en opgørelse fra analysevirksomheden Estatistik bliver der flere steder Danmark færre it-ansatte – simpelthen fordi it-virksomhederne flytter til storbyen. Aarhus og København oplever en vækst i antallet af it-folk på henholdsvis 5,6 og 6,9 procent, og det er der ifølge direktør i Estatistik Kent Nielsen en god forklaring på. "Det er her, man har talenterne, kapitalen og uddannelsesinstitutionerne. Og når der som nu er vækst i antallet af it-beskæftigede, så ser vi, at det er virksomheder tæt på uddannelsesinstitutionerne, der kan tiltrække arbejdskraften," siger han til Børsen.
Læs nyheden her navigate_nextSelv efter et fald på 20 procent i forhold til sidste år ligger antallet af konkurser fortsat højt. Tallet er drevet op af en stigning i konkurser i virksomheder uden aktivitet, viser ny analyse fra eStatistik og FSR – danske revisorer. I andet kvartal 2017 blev 1.292 virksomheder erklæret konkurs. Det er 20 procent færre end i andet kvartal 2016. I et historisk perspektiv er det seneste konkurskvartal dog fortsat på et højt niveau.
Læs nyheden her navigate_nextDe danske maskinproducenter har løftet sig siden finanskrisen, og med vindmøllerne som lokomotiv landede maskineksporten på 100,4 milliarder kroner i 2016. Det viser helt friske tal fra Danmarks Statistik, som eStatistik har beregnet for Dansk Verdensklasse.
Læs nyheden her navigate_nextSjællandske lønmodtagere går - i højere grad end i resten af landet - med en drøm om at blive iværksætter. Hver femte lønmodtager i Region Sjælland overvejer at skifte lønmodtagerjobbet ud med en tilværelse som selvstændig erhvervsdrivende. Hvis drømmen realiseres, kan det meget vel vise sig at blive i form af et iværksætterselskab (IVS). IVS’erne har nemlig vundet terræn de seneste år – og virksomhedsformen er særlig populær i hovedstaden og Nordsjælland.
Læs nyheden her navigate_nextDanske SMV’er bidrager langt mere til den samlede danske eksport end tidligere antaget. Det viser nye tal, som eStatistik står bag. Desuden viser analysen, at det i høj grad er erfarne eksportører, der genererer omsætning til Danmark. ”Tallene viser, at hver femte eksportvirksomhed, der lå i kategorien stor virksomhed i 2014, var SMV’er tre år tidligere. Dermed er denne gruppe virksomheder rykket en liga op i størrelse fra 2011-2014,” siger Kent Nielsen, direktør og Phd, eStatistik og uddyber...
Læs nyheden her navigate_next(...) siger Anders Samuelsen og fortsætter: ”Vi kan se, at over halvdelen af eksportvæksten kommer fra en globalt orienteret underskov af små og mellemstore virksomheder. Derfor er det vigtigt, at vi fortsat udvikler initiativer for at hjælpe de små virksomheder i gang, men også for at skalere de mellemstore virksomheder til nye eksportlokomotiver.” (...) Når det kommer til at sikre, at flere virksomheder kommer i gang med eksport, ser Anders Samuelsen muligheder i tiltag som bedre information o
Læs nyheden her navigate_next