subjectNyheder buildVærktøjer question_answerVidensbank contact_mailOm os

Pressen skrev

eStatistiks erhvervsanalyser og specialstatistikker bliver ofte citeret i pressen. Se udvalgte eksempler nedenfor.

26. februar 2018

Maskinindustri trækker dansk SMV-eksport op

Mindre industrivirksomheders eksport af maskiner og metalvarer er med til at trække den nyeste statistik op..Eksportrådet, Danmarks Statistik og eStatistik har igen analyseret den danske eksportstatistik med fokus på de danske små og mellemstore virksomheder (SMV’er). Og det er god læsning set med metal- og maskinindustriens briller. Små og mellemstore virksomheder er betegnet som virksomheder med en omsætning under 375 mio. kr. og mindre end 250 ansatte, og 2016 er de nyest tilgængelige tal. De viser, at de små og mellemstore virksomheders eksport med 189 mia. kr. udgør hele 30 procent af den samlede danske eksport. Ud af SMV’ernes bid på 30 procent af den danske eksport har metal- og maskinindustrien en solid andel. Varegruppen "Maskiner og tilbehør" ligger med 9,4 procent af den samlede SMV-eksport.

Læs nyheden her navigate_next
04. februar 2018

Rekordmange kreative iværksættere i Østjylland

: Iværksætteraktiviteten i de kreative erhverv i Østjylland sætter ny rekord med 320 nye virksomheder i 2016, hvilket svarer til en stigning på 10 procent. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Der etableres således langt flere kreative virksomheder end for alle erhverv under ét, hvor etableringsraten er 7,3 pct., svarende til 2985 nye iværksættervirksomheder.

Læs nyheden her navigate_next
25. januar 2018

Iværksætterselskaber booster konkurstal

Dermed brydes den positive tendens fra første halvår 2017, hvor konkurstallet var lavere end første halvår 2016, forklarer direktør Kent Nielsen fra eStatistik, som sammen med FSR - danske revisorer står bag en frisk analyse for Erhverv+. - Ikke uventet skyldes langt størstedelen af konkurserne de såkaldte "nulvirksomheder", som ikke bidrager med jobskabelse eller økonomisk vækst, og en stor del af disse nulvirksomheder er iværksætterselskaber, siger Kent Nielsen.

Læs nyheden her navigate_next
19. september 2017

Antallet af it-job i Danmark tæt på ny rekord

It-branchen i Danmark er tæt på at nå samme volumen i antal ansatte som før finanskrisen. Antallet af it-job er nu ifølge Estatistik oppe på 86.026 i andet kvartal 2017 mod 87.954 medarbejdere i 2008. Bundniveauet blev ramt i tredje kvartal 2013, hvor antallet af beskæftigede i it-branchen lå på 78.981. Konsulenthusene i branchen er dem, der særligt driver væksten. »Fremgangen fra 2013 skal særligt tilskrives it-konsulenter, mens de resterende it-brancher (it-engros, it-industri og telekommunikation) under ét fortsætter den negative beskæftigelsesudvikling fra finanskrisens første år. Fremgangen blandt it-konsulenter er så markant, at konsulenterne løber fra de øvrige videnstunge serviceerhverv,« skriver Estatistik på analysehusets hjemmeside.

Læs nyheden her navigate_next
19. september 2017

Kort nyt - virksomheder

Kvalitetsjournalistik kræver investeringer. Del venligst denne artikel med andre ved at bruge nedenstående link. http://itwatch.dk/ITNyt/Politik/article9881944.ece. Kopier og videresend ikke artiklen. Det er i strid med ophavsretsloven og vores abonnementsbetingelser. Mange it-selskaber kan berette om en glubsk appetit efter nye medarbejdere for tiden. Det kommer også til udtryk i det samlede antal af beskæftigede inden for it-branchen. Det skriver Børsen. Nye tal viser, at antallet af it-job lyder på 86.026 i andet kvartal 2017 ifølge Estatistik. Dermed er branchen tæt på at ramme højderne fra før finanskrisens indtog i 2008. Dengang kunne it-branchen mønstre 87.954 medarbejdere – blot 1928 flere end ved udgangen af juni. Da nedturen som følge af finanskrisen var størst – tredje kvartal 2013 – lå antallet af beskæftigede i it-branchen på 78.981.

Læs nyheden her navigate_next
19. september 2017

Så mange mennesker arbejder i den danske it-sektor

Antallet af it-job i Danmark stiger kraftigt og nærmer sig den hidtidige rekord, der blev sat i 2008. Især er der tryk på kedlerne i Aarhus og København, viser tal fra estatistik.dk. I andet kvartal 2017 var 85.542 mennesker fuldtidsbeskæftigede i it-sektoren, hvor beskæftigelsen er steget støt siden 2013. Der er især efterspørgsel efter it-konsulenter, mens beskæftigelsen på andre områder falder. I andet kvartal var 66 procent af de danske it-stillinger konsulent-stillinger. “Fremgangen blandt it-konsulenter er så markant, at konsulenterne løber fra de øvrige videnstunge serviceerhverv. It-iværksætterne bidrager i høj grad til sektorens fremgang. Hver 10. beskæftigede er ansat i en virksomhed, der er etableret inden for de seneste fem år. Til sammenligning gælder det for 7,6 procent af alle beskæftigede i den private sektor,” skriver estatistik.dk. Read more at https://www.computerworld.dk/art/241138/morgen-briefing-saa-mange-mennesker-arbejder-i-den-danske-it-sektor-og-vi-naermer-os-rekord-megadyre-iphone-x-bygget-af-komponenter-for-et-par-tusind-kroner-eet-europarts-koeber-fransk-firma-sjette-opkoeb-i-aar#V4XbOwwr7Bb8wSr1.99

Læs nyheden her navigate_next
19. september 2017

Små brancher skal gøre Bornholm til mere end turisme

Bornholm er ikke kun sol, sommer og strand. Der er vækst og gang i erhvervslivet på øen, men det er bestemte brancher, der trækker læsset. Det vil Væksthus Hovedstadsregionen gøre noget aktivt ved – de små brancher skal løftes og de store brancher skal styrkes yderligere som følge heraf. Fuldt forventeligt har Bornholm en række klare styrkepositioner, når vi taler om vækst i erhvervslivet. Siden 2013 har der været en vækst i den private beskæftigelse på 5 procent, en vækst, der svarer til 300 nye fuldtidsstillinger og primært skyldes tre brancher – møbler/beklædning samt turisme og bolig/byggeri.

Læs nyheden her navigate_next
15. september 2017

It-job klumper sig sammen i storbyer

Klyngerne i specielt København og Aarhus løber i stadigt højere grad med it-beskæftigelsen, fremgår det af tallene i en ny analyse fra Estatistik Beskæftigelsen inden for it er inden for det seneste år vokset med 3,3 pct. Men geografisk...

Læs nyheden her navigate_next
15. september 2017

Storbyerne løber med it-væksten: København og Aarhus støvsuger Danmark for it-arbejdskraft

Ifølge en opgørelse fra analysevirksomheden Estatistik bliver der flere steder Danmark færre it-ansatte – simpelthen fordi it-virksomhederne flytter til storbyen. Aarhus og København oplever en vækst i antallet af it-folk på henholdsvis 5,6 og 6,9 procent, og det er der ifølge direktør i Estatistik Kent Nielsen en god forklaring på. "Det er her, man har talenterne, kapitalen og uddannelsesinstitutionerne. Og når der som nu er vækst i antallet af it-beskæftigede, så ser vi, at det er virksomheder tæt på uddannelsesinstitutionerne, der kan tiltrække arbejdskraften," siger han til Børsen.

Læs nyheden her navigate_next
01. august 2017

Nul-virksomheder pumper antallet af konkurser op

Selv efter et fald på 20 procent i forhold til sidste år ligger antallet af konkurser fortsat højt. Tallet er drevet op af en stigning i konkurser i virksomheder uden aktivitet, viser ny analyse fra eStatistik og FSR – danske revisorer. I andet kvartal 2017 blev 1.292 virksomheder erklæret konkurs. Det er 20 procent færre end i andet kvartal 2016. I et historisk perspektiv er det seneste konkurskvartal dog fortsat på et højt niveau.

Læs nyheden her navigate_next
23. juni 2017

Maskineksporten holder sig over 100 milliarder kroner

De danske maskinproducenter har løftet sig siden finanskrisen, og med vindmøllerne som lokomotiv landede maskineksporten på 100,4 milliarder kroner i 2016. Det viser helt friske tal fra Danmarks Statistik, som eStatistik har beregnet for Dansk Verdensklasse.

Læs nyheden her navigate_next
18. maj 2017

Iværksætterdrømmen er størst på Sjælland

Sjællandske lønmodtagere går - i højere grad end i resten af landet - med en drøm om at blive iværksætter. Hver femte lønmodtager i Region Sjælland overvejer at skifte lønmodtagerjobbet ud med en tilværelse som selvstændig erhvervsdrivende. Hvis drømmen realiseres, kan det meget vel vise sig at blive i form af et iværksætterselskab (IVS). IVS’erne har nemlig vundet terræn de seneste år – og virksomhedsformen er særlig populær i hovedstaden og Nordsjælland.

Læs nyheden her navigate_next
10. maj 2017

Erfarne SMV-eksportører bidrager mest til dansk eksportvækst

Danske SMV’er bidrager langt mere til den samlede danske eksport end tidligere antaget. Det viser nye tal, som eStatistik står bag. Desuden viser analysen, at det i høj grad er erfarne eksportører, der genererer omsætning til Danmark. ”Tallene viser, at hver femte eksportvirksomhed, der lå i kategorien stor virksomhed i 2014, var SMV’er tre år tidligere. Dermed er denne gruppe virksomheder rykket en liga op i størrelse fra 2011-2014,” siger Kent Nielsen, direktør og Phd, eStatistik og uddyber...

Læs nyheden her navigate_next
08. maj 2017

Mellemstore virksomheder er motoren bag eksportvækst

(...) siger Anders Samuelsen og fortsætter: ”Vi kan se, at over halvdelen af eksportvæksten kommer fra en globalt orienteret underskov af små og mellemstore virksomheder. Derfor er det vigtigt, at vi fortsat udvikler initiativer for at hjælpe de små virksomheder i gang, men også for at skalere de mellemstore virksomheder til nye eksportlokomotiver.” (...) Når det kommer til at sikre, at flere virksomheder kommer i gang med eksport, ser Anders Samuelsen muligheder i tiltag som bedre information o

Læs nyheden her navigate_next
25. april 2017

DAGENS LEDER: Byggeriet skal leve af iværksætteri

Læs nyheden her navigate_next
11. april 2017

Antallet af konkurser styrtdykker

Læs nyheden her navigate_next
30. marts 2017

Store firmaer forgylder tre kommuner: 20 pct flere arbejdspladser end i 2008

Læs nyheden her navigate_next
06. marts 2017

Sådan ser den succesfulde danske iværksætter ud

Læs nyheden her navigate_next
06. marts 2017

Danske iværksættere ser positivt på fremtiden

Læs nyheden her navigate_next
22. februar 2017

Tror du, at en 17-årig kan redde din forretning? (kræver login)

Læs nyheden her navigate_next
21. februar 2017

Regionens modebranche er i vækst

Læs nyheden her navigate_next
15. februar 2017

Flere af os arbejder med tøj, møbler og design

Læs nyheden her navigate_next
02. februar 2017

Rekord mange konkurser i 2016

Læs nyheden her navigate_next
30. januar 2017

Østjyske iværksættere er stærke

Læs nyheden her navigate_next
14. januar 2017

Hver fjerde iværksætter drejer nøglen om efter tre år

Læs nyheden her navigate_next
18. december 2016

Mellemstore virksomheder løfter dansk eksport

Læs nyheden her navigate_next
13. december 2016

Aarhus er inde i en kreativ guldalder

Læs nyheden her navigate_next
13. december 2016

Iværksættere rykker næsten som før krisen

Læs nyheden her navigate_next
08. december 2016

Inaktive firmaer pumper konkurstal i vejret

Læs nyheden her navigate_next
11. november 2016

Underskoven i dansk erhvervsliv stormer frem i USA

Læs nyheden her navigate_next
06. november 2016

Massiv fremgang i danske SMVers eksport til USA

Læs nyheden her navigate_next
03. november 2016

Dansk medicinsalg hitter i USA – og det kan give bagslag

Læs nyheden her navigate_next
27. oktober 2016

Maskineksport til USA går forrygende

Læs nyheden her navigate_next
16. august 2016

Se kortet: Her skaber iværksætteri flest jobs

Læs nyheden her navigate_next
16. august 2016

Hvor blev de af?: Mange nye job - men ikke på Fyn

Læs nyheden her navigate_next
16. august 2016

Iværksætteri skaber jobs i restaurationsbranchen

Læs nyheden her navigate_next
15. august 2016

Nye restauratører bider sig fast

Læs nyheden her navigate_next
09. august 2016

It-boblen lurer efter boom i it-iværksætteri

Læs nyheden her navigate_next
08. august 2016

Arkitekter klumper sig sammen i Aarhus og København

Læs nyheden her navigate_next
08. august 2016

Godt år for den aarhusianske arkitektbranche

Læs nyheden her navigate_next
05. august 2016

Boom i it-iværksætteri er nu på bobleniveau

Læs nyheden her navigate_next
03. april 2016

Aarhus fastholder sin position som Danmarks førende industriby

Læs nyheden her navigate_next
03. april 2016

Industrien øger antallet af arbejdspladser

Læs nyheden her navigate_next
11. marts 2016

Danske kaffebarer brygger sort guld

Læs nyheden her navigate_next
25. februar 2016

Vild vækst i eksport ud af Europa

Læs nyheden her navigate_next
18. februar 2016

Bankernes nedskæringer rammer hårdest i provinsen

Læs nyheden her navigate_next
05. februar 2016

Flere mistede jobbet ved konkurser i 2015

Læs nyheden her navigate_next
02. februar 2016

Trist udvikling i konkursfyringer i 2015

Læs nyheden her navigate_next
01. februar 2016

Flere ældre firmaer går konkurs

Læs nyheden her navigate_next
01. februar 2016

Kriseiværksættere er mere robuste

Læs nyheden her navigate_next
25. januar 2016

Stadigt flere ingeniører glider over i rådgiverbranchen

Læs nyheden her navigate_next
12. januar 2016

Langt flere lokale konkurser i 2015

Læs nyheden her navigate_next
27. oktober 2015

Færre håndværkere mister deres job

Læs nyheden her navigate_next
27. oktober 2015

Antallet af konkurser i byggeriet falder

Læs nyheden her navigate_next
09. oktober 2015

Vækstkommunernes trumf er geografi

Læs nyheden her navigate_next
09. oktober 2015

Erhvervskæmper afgør kommuners jobfest

Læs nyheden her navigate_next
28. august 2015

Finanssektorens vilde it-boom slet ikke slut: Derfor venter ny bølge af digitale investeringer

Læs nyheden her navigate_next
26. august 2015

Job i massevis: Danske it-folk har trodset krisen

Læs nyheden her navigate_next
17. august 2015

Fond vil knække eksportknibe hos små virksomheder

Læs nyheden her navigate_next
13. august 2015

To ud af tre hardcore it-folk har job uden for it-branchen

Læs nyheden her navigate_next
06. august 2015

DI: Svært at fastholde it-industrien i en global verden

Læs nyheden her navigate_next
05. august 2015

Arbejdspladser i it-industrien forsvinder

Læs nyheden her navigate_next
05. august 2015

Flere it-jobs i Østjylland

Læs nyheden her navigate_next
16. juli 2015

Byggebranchen er ikke helt færdig med oprydningen

Læs nyheden her navigate_next
15. juli 2015

Konkurser: Byggeriet står for flest tabte job

Læs nyheden her navigate_next
28. maj 2015

Små firmaer rider ud i verden på ryggen af storindustrien

Læs nyheden her navigate_next
28. maj 2015

Mindre virksomheder har købt billet til det tyske eksprestog

Læs nyheden her navigate_next
27. marts 2015

Eksport til Kina buldrer frem

Læs nyheden her navigate_next
27. februar 2015

Dansk eksport til Norge bremser op

Læs nyheden her navigate_next
03. februar 2015

Jobtabet ved konkurser styrtdykker i industrien

Læs nyheden her navigate_next
03. februar 2015

Jobtabet ved konkurser styrtdykker i industrien

Læs nyheden her navigate_next
02. februar 2015

Færre mister jobbet efter konkurser

Læs nyheden her navigate_next
29. januar 2015

Vitus øger eksport og skaber nye arbejdspladser

Læs nyheden her navigate_next
28. oktober 2014

Konkurserne gør mindre ondt end tidligere

Læs nyheden her navigate_next
17. juli 2014

Konkursspøgelset er ved at slippe taget i it-branchen

Læs nyheden her navigate_next
02. maj 2014

Danske it-virksomheder flygter til udlandet

Læs nyheden her navigate_next
23. april 2014

Aarhus surfer på tech-bølge

Læs nyheden her navigate_next
16. april 2014

Unge virksomheder nægter at dø

Læs nyheden her navigate_next
31. marts 2014

Bankbosser har nedlagt 8.000 stillinger i provinsen

Læs nyheden her navigate_next
31. marts 2014

Bankfolk: 8.000 har mistet jobbet

Læs nyheden her navigate_next
31. marts 2014

Nye succeser er vitale for væksten

Læs nyheden her navigate_next
31. marts 2014

8.000 finansjob er forsvundet i provinsen under krisen

Læs nyheden her navigate_next
30. marts 2014

8.000 finansjob er forsvundet i provinsen

Læs nyheden her navigate_next
19. marts 2014

Nyt værktøj kan hjælpe SMV'erne til mere eksport

Læs nyheden her navigate_next
04. marts 2014

Akademikere har en heldigere hånd ved konkurser

Læs nyheden her navigate_next
04. marts 2014

Akademikere rammes sjældnere på jobbet ved konkurser

Læs nyheden her navigate_next
03. marts 2014

Akademikere går fri af konkurser

Læs nyheden her navigate_next
03. marts 2014

Konkursbølgen skævvrider Danmark

Læs nyheden her navigate_next
04. februar 2014

Byggefirmaer ansætter flere folk op til en konkurs

Læs nyheden her navigate_next
11. januar 2014

Færre virksomheder går konkurs

Læs nyheden her navigate_next
10. januar 2014

Filmbranchen skaber job i byen

Læs nyheden her navigate_next
19. december 2013

Forbrugerne holder på pengene - koster job i industrien

Læs nyheden her navigate_next
19. december 2013

Analyse af it-sektoren 2013

Læs nyheden her navigate_next
09. november 2013

Ansatte er bange for at starte egen virksomhed

Læs nyheden her navigate_next
09. november 2013

Ansatte tør ikke starte egen virksomhed

Læs nyheden her navigate_next
08. november 2013

Ansatte er bange for at starte for sig selv

Læs nyheden her navigate_next
08. november 2013

Danskerne vælger det sikre

Læs nyheden her navigate_next
03. oktober 2013

Tandlægen rystede på hånden og blev Microsoft-partner

Læs nyheden her navigate_next
03. oktober 2013

Aarhus rider på en it-iværksætterbølge

Læs nyheden her navigate_next
30. september 2013

Små danske virksomheder opsøger nye vækstmarkeder

Læs nyheden her navigate_next
20. august 2013

Færre arbejdspladser går tabt ved konkurser

Læs nyheden her navigate_next
20. august 2013

Færre firmaer går konkurs

Læs nyheden her navigate_next
08. juli 2013

Køge har stabil vækst for andet år i træk

Læs nyheden her navigate_next
04. juni 2013

Bliver Aarhus modecentrum?

Læs nyheden her navigate_next
03. maj 2013

Det kønsopdelte arbejdsmarked

Læs nyheden her navigate_next
09. april 2013

Bud efter de kloge hoveder

Læs nyheden her navigate_next
06. april 2013

Højtuddannede kvinder indtager det private erhvervsliv

Læs nyheden her navigate_next
06. april 2013

Kvinder stormer ind i det private erhvervsliv

Læs nyheden her navigate_next
06. april 2013

Højtuddannede kvinder indtager private firmaer

Læs nyheden her navigate_next
06. april 2013

Kvinder er på fremmarch i det private erhvervsliv

Læs nyheden her navigate_next
05. april 2013

Kvinderne indtager erhvervslivet

Læs nyheden her navigate_next
05. april 2013

Kvinderne vil ikke tage ansvar

Læs nyheden her navigate_next
05. april 2013

De kloge kvinder kommer

Læs nyheden her navigate_next
09. februar 2013

Europæisk afmatning rammer eksporten

Læs nyheden her navigate_next
07. februar 2013

Hey, vi er de bedste til noget

Læs nyheden her navigate_next
03. februar 2013

Stærk krone kan koste 20.000 job

Læs nyheden her navigate_next
16. januar 2013

Minister giver intensiv eksporthjælp til de mindre virksomheder

Læs nyheden her navigate_next
08. januar 2013

»Krisen er slem, men ingen hæmsko«

Læs nyheden her navigate_next
17. november 2012

Globaliseringen tilbage på sporet

Læs nyheden her navigate_next
13. november 2012

Dansk eksporteventyr i EU’s østlige lande

Læs nyheden her navigate_next
29. oktober 2012

Servicebranchen øjner salgsfremgang i 2013

Læs nyheden her navigate_next
10. oktober 2012

Eksporten flygter fra eurozonen

Læs nyheden her navigate_next
14. september 2012

Der skabes færre job

Læs nyheden her navigate_next
15. august 2012

Serviceeksport vil have mere hjælp

Læs nyheden her navigate_next
13. juli 2012

Antal af virksomhedskonkurser er faldende

Læs nyheden her navigate_next
15. maj 2012

Aarhus mister arbejdspladser

Læs nyheden her navigate_next
20. april 2012

Rekordmange danske butikker går konkurs

Læs nyheden her navigate_next
20. april 2012

Flere danske butikker går konkurs i år

Læs nyheden her navigate_next
20. april 2012

Butiksdød breder sig

Læs nyheden her navigate_next
16. marts 2012

»Skal vi prioritere de gamle eller nye markeder?«

Læs nyheden her navigate_next
16. marts 2012

Danmark satser stort på vækst-markeder

Læs nyheden her navigate_next
13. marts 2012

Højteknologi klarer sig bedst

Læs nyheden her navigate_next
26. februar 2012

19.500 job forsvundet på tre år

Læs nyheden her navigate_next
23. september 2011

Skolepenge bærer ikke lønnen i sig selv

Læs nyheden her navigate_next
22. september 2011

Analyse: Uddannelsesløft virker ikke

Læs nyheden her navigate_next
28. juli 2011

Viden er mere værd end øl, smør og bacon

Læs nyheden her navigate_next
09. november 2009

Færre personer starter egen virksomhed

Læs nyheden her navigate_next
08. september 2008

Giganterne sætter skub i energi- og miljøsektoren

Læs nyheden her navigate_next