Aldrig har så mange selskaber og virksomheder måttet lukke i Esbjerg som følge af konkurs. 2022 har været et hårdt år flere steder i byens erhvervsliv, og særlige data viser, at ansatte i hundredtal har mistet deres job på grund af konkurser.
Læs nyheden her navigate_next20 virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune måtte i år dreje nøglen om. Tallet er markant lavere end sidste år, skønt konkurstallet på landsplan er rekordstort. Men flere butikker kan i 2023 være i fare for at lukke, siger konkursekspert.
Læs nyheden her navigate_next»Hele landet bløder, og recessionen står for døren.« Det konstaterede Morten Kofoed-Larsen, Country Manager hos Creditsafe, efter en kedelig rekord har ramt danskerne. I november var der nemlig 331 virksomheder, der gik konkurs – og det er historisk højt. Det viser en opgørelse baseret på oplysninger i Statstidende, som eStatistik har foretaget for erhvervsorganisationen SMVdanmark. »Det er det højeste antal i statistikkens historie. Og det er et alarmerende niveau,« siger konsulent i SMVdanmark Lasse Lundqvist. Ifølge konsulenten skyldes stigningen i konkurser, at virksomhederne er blevet ramt af flere forskellige udfordringer på samme tid: at priserne på el og varme stiger, købekraften hos forbrugerne er i bund, og at mange desuden fortsat betaler af på gæld fra coronakrisen. På landsplan er det især virksomheder inden for byggeri og anlæg, handel og service samt hotel- og restaurationsbranchen, der rammes af konkurser.
Læs nyheden her navigate_nextEksploderet. Det udtryk bruger konsulent i SMVdanmark Lasse Lundqvist om antallet af konkurser i november. Her gik i alt 141 virksomheder i hovedstadsområdet konkurs. Det viser en opgørelse baseret på oplysninger i Statstidende, som eStatistik har foretaget for erhvervsorganisationen SMVdanmark. Og det kommer bag på Lasse Lundqvist. - Ud fra befolkningssammensætningen kunne man forvente, at købekraften var stærkere. Men det kommer ikke til udtryk i statistikken, siger han. På landsplan gik 331 virksomheder konkurs i november, og det er historisk højt.
Læs nyheden her navigate_nextAntallet af konkurser i danske virksomheder styrer lige nu mod det højeste antal i 12 år. Det står slemt til for de danske virksomheder. Det viser nye dystre tal, som netop er blevet offentliggjort af Danmarks Statistik. Tallene viser nemlig, at Danmark har kurs imod det højeste antal af konkurser siden 2010. Det skriver Finans. Tallene kommer i kølvandet på en anden undersøgelse, lavet af eStatistik for erhvervsorganisationen SMVDanmark, som viste, at der var et rekordhøjt antal af virksomheder med ansatte, som gik konkurs i november. Niklas Praefke, der er cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation, mener, at den triste situation, som de danske virksomheder befinder sig i, dels skyldes den nuværende økonomiske situation, og dels eftervirkninger af coronapandemien.
Læs nyheden her navigate_nextKombinationen af rekordhøj inflation og tilbagebetaling af coronalån rammer restaurationsbranchen hårdt lige nu. Antallet af konkurser i branchen er langt højere i november måned i forhold til samme måned sidste år. 88 gange drejede en restaurant nøglen om i november i år. Det er en stigning på 60 pct. i forhold til samme måned sidste år, hvor antallet af konkurser i overnatnings- og restaurationsbranchen var 55.
Læs nyheden her navigate_nextInflationen gør for alvor ondt i virksomhederne nu. November sætter konkursrekord. Prisstigninger begynder for alvor at gøre ondt på forbrugere og virksomheder. I november gik 331 virksomheder, der har ansatte, konkurs. Det viser en opgørelse baseret på oplysninger i Statstidende, som eStatistik har foretaget for erhvervsorganisationen SMVdanmark. »Det er det højeste antal i statistikkens historie. Og det er et alarmerende niveau,« siger konsulent i SMVdanmark Lasse Lundqvist. »Det betyder, at krisen rammer reelle virksomheder med omsætning og ansatte,« tilføjer han. Stigningen skyldes, at virksomhederne er ramt af flere udfordringer på samme tid, vurderer han. Mange betaler fortsat af på coronagæld. Samtidig stiger priserne på el og varme. Og købekraften hos forbrugerne er i bund. »Konsekvenserne er, at ledigheden vil stige, og at vi får nogle triste gågader, fordi mange butikker vil lukke og slukke,« siger Lasse Lundqvist. Det er især virksomheder inden for byggeri og anlæg, handel, service samt hotel- og restaurationsbranchen, der rammes.
Læs nyheden her navigate_nextInflationen gør for alvor ondt i virksomhederne nu. November sætter konkursrekord. Prisstigninger begynder for alvor at gøre ondt på forbrugere og virksomheder. I november gik 331 virksomheder, der har ansatte, konkurs, viser en opgørelse baseret på oplysninger i Statstidende, som eStatistik har foretaget for erhvervsorganisationen SMVdanmark. »Det er det højeste antal i statistikkens historie. Og det er et alarmerende niveau«, siger konsulent i SMVdanmark Lasse Lundqvist. »Det betyder, at krisen rammer reelle virksomheder med omsætning og ansatte«, tilføjer han. Stigningen skyldes, at virksomhederne er ramt af flere udfordringer på samme tid, vurderer han. Mange betaler fortsat af på coronagæld. Samtidig stiger priserne på el og varme, og købekraften hos forbrugerne er i bund. »Konsekvenserne er, at ledigheden vil stige, og at vi får nogle triste gågader, fordi mange butikker vil lukke og slukke«, siger Lasse Lundqvist.
Læs nyheden her navigate_nextInflationen gør for alvor ondt i virksomhederne nu. November sætter konkursrekord. Prisstigninger begynder for alvor at gøre ondt på forbrugere og virksomheder. I november gik 331 virksomheder, der har ansatte, konkurs. Det viser en opgørelse baseret på oplysninger i Statstidende, som eStatistik har foretaget for erhvervsorganisationen SMVdanmark. - Det er det højeste antal i statistikkens historie. Og det er et alarmerende niveau, siger konsulent i SMVdanmark Lasse Lundqvist. - Det betyder, at krisen rammer reelle virksomheder med omsætning og ansatte, tilføjer han. Stigningen skyldes, at virksomhederne er ramt af flere udfordringer på samme tid, vurderer han. Mange betaler fortsat af på coronagæld. Samtidig stiger priserne på el og varme. Og købekraften hos forbrugerne er i bund. - Konsekvenserne er, at ledigheden vil stige, og at vi får nogle triste gågader, fordi mange butikker vil lukke og slukke, siger Lasse Lundqvist.
Læs nyheden her navigate_nextnflationen gør for alvor ondt i virksomhederne nu. November sætter konkursrekord. Prisstigninger begynder for alvor at gøre ondt på forbrugere og virksomheder. I november gik 331 virksomheder, der har ansatte, konkurs. Det viser en opgørelse baseret på oplysninger i Statstidende, som eStatistik har foretaget for erhvervsorganisationen SMVdanmark. - Det er det højeste antal i statistikkens historie. Og det er et alarmerende niveau, siger konsulent i SMVdanmark Lasse Lundqvist. - Det betyder, at krisen rammer reelle virksomheder med omsætning og ansatte, tilføjer han. Stigningen skyldes, at virksomhederne er ramt af flere udfordringer på samme tid, vurderer han. Mange betaler fortsat af på coronagæld. Samtidig stiger priserne på el og varme. Og købekraften hos forbrugerne er i bund.
Læs nyheden her navigate_nextSMV Danmark frygter, at endnu flere bukker under i takt med, at danskernes købekraft udhules af inflation og høje renter. Antallet af konkurser inden for byggeriet tog endnu et markant spring op i november. Samlet set måtte 181 byggefirmaer dreje nøglen om i sidste måned, hvoraf der var beskæftigelse i de 88, viser nye tal, som analysefirmaet Estatistik har udarbejdet i samarbejde med SMV Danmark. Ser man på de såkaldt aktive virksomheder med en omsætning over...
Læs nyheden her navigate_nextAntallet af konkurser er skyhøjt. Faktisk har antallet af virksomheder, der kaster håndklædet i ringen, aldrig været højere, siden Danmarks Statistik første gang begyndte at opgøre antallet af konkurser. Det viser tal, som eStatistik har indsamlet for erhvervsorganisationen SMVdanmark. Konkursniveauet har i oktober overgået de værste måneder under finanskrisen. »Udviklingen er meget usædvanlig og alvorlig. Vi står på tærsklen til en stor krise med konsekvenser for rekordmange virksomheder, ansatte og den generelle befolkning. Om få måneder risikerer de at miste deres job eller ikke at kunne gå ned at handle de steder, de plejer,« siger Lasse Lundqvist, konsulent i SMVdanmark.
Læs nyheden her navigate_nextOktober var den værste konkursmåned, der nogensinde er registreret for bygge og anlægsbranchen. Nedgangen i byggeriet kan sprede sig til resten af økonomien, advarer SMVdanmark. Antallet af konkurser stiger nu med raketfart, alt imens det tynder ud i ordrebøgerne, og krisestemningen breder sig blandt landets byggefirmaer. I oktober måned måtte i alt 155 byggevirksomheder således dreje nøglen om, heraf 69 firmaer med beskæftigelse, viser tal, som analysefirmaet eStatistik har bearbejdet for SMVdanmark. - Det er for begge ...
Læs nyheden her navigate_next»Det gjorde sindssygt ondt.« Sådan sagde Spar-købmanden Niels Hyldedal til B.T., efter at han var erklæret konkurs. Spritnye tal viser, at mange andre led samme skæbne i september. Rigtig mange. Antallet af konkurser var i september på det højeste niveau i 10 år, viser tal, som fra eStatistik har indsamlet for SMVdanmark. Ja, vi skal helt tilbage til finanskrisen for at finde flere virksomhedslukninger på én måned, skriver Finans. SMVdanmark, som er en erhvervsorganisation, der varetager de små og mellemstore virksomheders interesser, slår alarm over udviklingen. »Tallene viser, at vi med stor sandsynlighed får den konkursbølge, som vi har frygtet. Vi nærmer os niveauet fra finanskrisen, og det er bekymrende,« siger administrerende direktør Jakob Brandt til Finans. Ifølge tallene fra eStatistik gik 217 virksomheder konkurs sidste måned. Det er 36 procent flere end i september måned 2021 under coronakrisen.
Læs nyheden her navigate_next