Søg:

06. februar, 2018

eStatistik fejrer 10 års fødselsdag

eStatistik fylder rundt og kigger derfor tilbage på 10 produktive år, hvor vi har leveret erhvervsstatistik til et stort antal samarbejdspartnere med interesse for vækst og udvikling i forskellige dele af erhvervslivets mange facetter. Samtidig ser vi frem til mange flere år, der vil byde på en masse nye statistikker og kortlægninger af det danske erhvervsliv – og en søsætning af vores helt egen software, der spotter morgendagens vækstvirksomheder.

Viden er mere værd end øl, smør og bacon. De kloge kvinder kommer. Boom i it-iværksætteri er nu på bobleniveau. Danske kaffebarer brygger sort guld. Tror du, at en 17-årig kan redde din forretning?. Det er blot et lille udpluk af, hvad pressen har skrevet om de dataleverancer, vi hos eStatistik har udarbejdet i vores 10-årige levetid. Vi er stolte af at have leveret analyser, rapporter og kortlægninger, der har vakt interesse i det danske erhvervs- og medielandskab. Og altid i et tæt og konstruktivt samarbejde med Danmarks Statistik, der meget rammende har beskrevet, at eStatistik graver nye statistikker ud af Danmarks Statistiks bjerge af tal.

 

Vi kortlægger erhvervslivet sammen med lokale, regionale og statslige samarbejdspartnere
Gennem alle 10 år har eStatistik stået til rådighed for de danske regioner, kommuner, brancheorganisationer og andre samarbejdspartnere, der har haft behov for at få tal på dele af det danske erhvervsliv. Vores speciale er nemlig tal. At finde, forstå og sætte ord på dem. Det har resulteret i en række samarbejder gennem årene med blandt andet Region Syddanmark, Business Region Aarhus, Erhvervsstyrelsen, Udenrigsministeriet, Væksthus Midtjylland, Sjælland og Hovedstaden, Københavns Kommune, Danske Advokater, FSR – danske revisorer og mange flere.

 

I samarbejde med Erhvervsstyrelsen og de danske væksthuse har vi foretaget flere løbende effektevalueringer af det succesfulde Early Warning-projekt, der er et gratis rådgivningstilbud til konkurstruede virksomheder, og som siden er solgt som koncept til EU og implementeret i en række andre lande.

 

Sammen med Etnisk Erhvervsfremme har vi udarbejdet et iværksætterindeks for nydanske iværksættere, hvor vi kunne konstatere en relativt høj iværksætteraktivitet blandt nydanskere med ikke-vestlig baggrund.

 

I samarbejde med Region Midtjylland har vi kortlagt det midtjyske it-arbejdsmarked i en omfattende rapport. Vi kunne blandt andet konkludere, at Industrien er den største aftager af it-kompetencer i Vestjylland, mens it-sektoren blomstrer i Aarhus.

 

For Region Syddanmark har vi bidraget med tal til at kortlægge det kreative arbejdsmarked, der blandt andet viser, at kreative medarbejdere giver flere penge i kassen.

 

Slutteligt har vi de seneste år udarbejdet årlige rapporter om dansk SMV-eksport for Udenrigsministeriet, hvor seneste rapport viste en fortsat positiv vækst i eksporten blandt de danske små og mellemstore viksomheder - og den kommende rapport vil vise rekordeksport blandt SMV'erne.

 

e-hvad-for-noget? Og træner-Kent?

Én ting, der i særlig grad har bragt smil på læberne på kontoret, er de mange bud på, hvad vi hedder: Estatistik, E-statistik, e-Statistik, estatistik, e-statistik, E-Statistik… Kært barn har mange navne, så listen er lang, og vi har formentlig glemt endnu flere i mængden af forslag til, hvordan eStatistik skal eller bør staves. Og mange stakkels telefonsælgere slår knude på tungen i deres stræben efter at forstå, hvad en ”estastisk” virksomhed mon laver.

 

Det gør det heller ikke nemmere, at Kent Nielsen ikke blot er navnet på en tidligere landsholdsspiller for det danske fodboldlandshold, som de senere år har været træner for AGF, Horsens, Brøndby, AaB og nu for OB. Kent Nielsen er nemlig også navnet på manden bag og direktør for eStatistik - og en af de få, der aldrig har været træner for AGF. Det ser ellers sådan ud, når der henvises til Wikipedia i de artikler, hvor Kent Nielsen (altså ham fra eStatistik) har udtalt sig til Børsen.

 

En del af Operation DagsværkSom noget nyt havde vi i 2017 besøg af gymnasieeleverne Viktor, Lasse og Frederik fra Rønde Gymnasium i forbindelse med Operation Dagsværk. Temaet for årets dagsværkere var forholdene i Bangladeshs hovedstad, Dhaka. Det resulterede i, at vi i samarbejde med de tre engagerede elever dykkede ned i en række statistikker og fandt frem til, at Bangladesh står for en overraskende stor del af den danske tekstilimport. Det var en spændende og udbytterig dag for alle parter, og eStatistik lægger gerne billet ind igen i 2018, hvor Grønland er valgt som årets Operation Dagsværk-tema.

 

eStatistik former fremtidens talenterHos eStatistik har vi gennem alle årene haft fokus på høj kvalitet af alt, vi laver. Vi har været begunstiget af at kunne tiltrække studentermedhjælpere med et højt fagligt niveau, og der er ikke langt fra et studenterjob i eStatistik til toppen af talentmassen i dansk erhvervsliv. Berlingskes liste over Danmarks 100 største talenter i 2017 prydes nemlig af to af eStatistiks tidligere studentermedhjælpere. Endnu en gang stort tillykke til Senior Manager, Strategic Procurement, Dansk Supermarked Group, Rasmus Kusk og CEO and Founder, No-More, Anders Haugbølle Thomsen.

 

Forudse morgendagens vækstvirksomhederSlutteligt var 2017 året, hvor eStatistik indgik i et samarbejde med Væksthus Midtjylland og kickstartede et spændende og ambitiøst projekt om at udarbejde et værktøj, der skal spotte morgendagens vækstvirksomheder. Værktøjet har til formål at gennemgå og analysere en række tilgængelige data og derudfra vurdere alle virksomheder for endeligt at generere en liste over de virksomheder med størst vækstpotentiale.

 

Denne vækstrating-software er blot et af de mange projekter, vi hos eStatistik har på tegnebrættet for fremtiden, og vi mener, at beslutninger kun bliver bedre, hvis de træffes på et oplyst grundlag. Derfor vil vi fortsat i 2018 og mange år frem levere dybdegående erhvervsstatistikker til danske kommuner, regioner m.fl., så de har det bedste udgangspunkt for at træffe kvalificerede beslutninger.

Inaktive virksomheder banker konkurstallet i rekord

21. januar, 2019

Inaktive virksomheder banker konkurstallet i rekord

Ny rekord i SMV-eksport

13. december, 2018

Ny rekord i SMV-eksport

Mens vi venter på Brexit: SMV’erne i Region Midtjylland eksporterer mest til Storbritannien

04. december, 2018

Mens vi venter på Brexit: SMV’erne i Region Midtjylland eksporterer mest til Storbritannien

Toptunet industri placerer Sønderborg i toppen

12. november, 2018

Toptunet industri placerer Sønderborg i toppen

Flere og flere SMV’er eksporterer til Italien: italienerne elsker fisk fra Thy

12. november, 2018

Flere og flere SMV’er eksporterer til Italien: italienerne elsker fisk fra Thy