Søg:

13. juni, 2018

eStatistik på Folkemødet 2018: Har danske SMV'er en fremtid i en digitaliseret verden?

De danske SMV'er er kommet godt igennem krisen. De skaber mange job, og SMV-eksporten er på rekordkurs. Kom og hør eStatistiks bud på SMV'ernes udfordringer i en digitaliseret verden, der samtidig trues af nyprotektionisme.

Er øget digitalisering i SMV’erne lig med færre danske jobs

Lørdag d. 16. Juni, fra 09:00 til 10:00 ved Allinge Røgeri.

"Skal danske SMV'er være konkurrencedygtige, skal de udvikles, men hvad kommer det til at betyde? Øget automatisering, kunstig intelligens og big data, hvad kommer det til at betyde for danskerne? Nogle ser store farer i fremtiden for arbejdsstyrken, mens andre ser store muligheder. Med ny teknologi bliver produktion i Danmark igen mere attraktiv og konkurrencedygtig, men outsourcing bliver også nemmere. I hvilken retning kommer det til at gå, når vi taler digitalisering 4.0? Uanset retning vil en stor del af arbejdsstyrken blive erstattet af ny teknologi, betyder det, at vi skal arbejde mindre, eller at vi vil øge produktiviteten væsentligt? Automatisering af alle virksomhedens processer er ikke et valg, men en nødvendighed for overlevelse. Er Danmark på forkant, eller er vi allerede bagud, i at implementere nye løsninger i danske virksomheder. Ser du sort på fremtiden, eller er du optimist? Deltag i debatten, og hør, hvad forskere tænker om fremtiden."

 

SMV og frihandel

Lørdag d. 16. Juni, fra 15:00 til 16:00 ved Allinge Røgeri.

"En påmindelse om, at protektionisme er reglen og ikke undtagelsen, og at frihandel er en gave til danske SMV'er, som vi skal passe på at bevare. Gevinsterne ved EU's frihandelsaftaler er kæmpestore. Tager vi tre af de seneste frihandelsaftaler, EU har indgået - Sydkorea, Canada og Japan - har Copenhagen Economics vurderet, at stigningen i eksportindtægter for Danmark vil være på 30 mia. kr. alene på grund af de tre aftaler. EU har frihandelsaftaler med mere end 60 lande. Det skaber tusindvis af arbejdspladser og beskytter mod ny protektionisme. Alene frihandelsaftalen med Sydkorea estimeres af Udenrigsministeriet at have skabt op mod 1.500 nye danske arbejdspladser i eksporterhvervene. Unctad har til gengæld ret i, at der er endnu mere at hente. For især små og mellemstore virksomheder kan blive bedre til at udnytte frihandelsaftalerne. Det vil SMVdanmark hjælpe med til ved at bringe frihandel til debat på Folkemødet."

Jyske SMV’er sidder tungt på Tyskland - Danmarks største eksportmarked

02. maj, 2019

Jyske SMV’er sidder tungt på Tyskland - Danmarks største eksportmarked

SMV’ernes vareeksport til Rusland viser tegn på fremgang

29. april, 2019

SMV’ernes vareeksport til Rusland viser tegn på fremgang

Rekordmange registreringer i CVR – svag stigning i iværksætteraktiviteten

26. marts, 2019

Rekordmange registreringer i CVR – svag stigning i iværksætteraktiviteten

Inaktive virksomheder banker konkurstallet i rekord

21. januar, 2019

Inaktive virksomheder banker konkurstallet i rekord

Ny rekord i SMV-eksport

13. december, 2018

Ny rekord i SMV-eksport