Statistikkerne, der beskriver erhvervsstrukturen og pendlingen i alle landets kommuner, er opdateret.
Uddannelses og beskæftigelsesstatistikken fokuserer på beskæftigelse og erhvervsstruktur i alle landets kommuner i perioden 2003-2011. I statistikken kan du få et detaljeret billede af det lokale erhvervslivs branchesammensætning, selvstændighedskulturens udvikling, de beskæftigede personers uddannelsesniveau, den offentlige og private sektors størrelse, antal topledere og meget mere.
Du kan eksempelvis se, hvor stor en andel af de kvindelige topledere Hovedstadsregionen, der har en universitetsuddannelse. Eller du kan se hvor mange beskæftigede - uden en kompetencegivende uddannelse - industrien har mistet i Ringkøbing-Skjern Kommune, en afdækning af videnserviceerhvervenes udvikling i Silkeborg Kommune samt viden om uddannelsesniveauet blandt beskæftigede inden for Kultur og fritid i Viborg Kommune. Du kan udarbejde dine egne tabeller og sammenligne statistikkerne på tværs af alle danske regioner og kommuner.
Pendlingsstatistikken viser ind- og ud-pendlingen i alle landets kommuner – opgjort på uddannelsesniveau og køn. Her kan du eksempelvis lave opgørelser, der viser, hvor mange mænd med en universitetsuddannelse, der pendler til og fra Frederikshavn Kommune, andelen af beskæftigede kvinder med en grundskoleuddannelse, der både er bosat og også arbejder i Vejle Kommune eller hvor mange personer med en erhvervsfaglig uddannelse, der pendler til og fra Aalborg Kommune.
På baggrund af den registerbaserede arbejdsstyrkestatistik har eStatistik udviklet en lang række statistikker, der belyser den enkelte kommunes særlige styrkepositioner.