Randers, Viborg, Silkeborg, Herning og Horsens. Fem kommuner i Region Midtjylland har på et enkelt år fra 2013 til 2014 skabt 7 procent flere it-job, mens beskæftigelsesvæksten i it-sektoren er gået i stå på landsplan. Væksten i de større bykommuner bryder med de seneste års tendens, hvor nye it-job er søgt mod de største byområder.
De seneste år har jobvæksten i it-branchen været koncentreret omkring de mest it-tunge kommuner i landet. Nu er denne tendens brudt. Væksten i hovedstadsregionen er forsvundet, og selvom Aarhus har haft en beskæftigelsesfremgang i it-sektoren på 2 procent fra 2013 til 2014 er der langt til den samlede vækst på 7 procent i Region Midtjyllands fem næststørste kommuner.7
Tabel 1. Vækst i antal beskæftigede, it-sektoren, 1.1.2013-1.1.2014
Kilde: Specialkørsel Danmarks Statistik, registerbaseret arbejdsstyrkestatistik, ESTAT11
På landsplan står beskæftigelsen i it-sektoren stille fra 2013 til 2014, men der er regionale forskelle. Der er fremgang på godt 2 procent i Region Midtjylland og Region Syddanmark, mens Region Nordjylland og Region Sjælland har tabt it-arbejdspladser i samme periode. Det viser nye tal fra eStatistik, der er baseret på Danmarks Statistiks beskæftigelsesstatistikker.
263 nye it-job i midtjyske provinsbyer
De fem næststørste kommuner i Region Midtjylland - Randers, Viborg, Silkeborg, Herning og Horsens – har på blot et år skabt 263 nye it-job, hvilket er en fremgang på hele 7 procent. I Aarhus Kommune er der skabt 231 nye it-job i samme periode.
De seks største kommuner i Region Midtjylland har dermed skabt 494 nye job i it-sektoren. Til trods for en større vækst i de fem bykommuner tegner Aarhus Kommune, med 58 procent af it-beskæftigelsen, sig for den største del af it-sektoren i Region Midtjylland.
eStatistik har kortlagt it-arbejdsmarkedet for Region Midtjylland, Aarhus kommune og It-forum. Læs hele rapporten her.