subjectNyheder buildVærktøjer question_answerVidensbank contact_mailOm os
laptop_mac

It-erhvervene

It-sektoren er i disse år inde i en vækstperiode - læs vores seneste artikel om udviklingen i it-branchen "IT-branchen har vokseværk - it-konsulenter og iværksættere skaber væksten" fra august 2016. Med den fart som den teknologiske udvikling har i dag, er udviklingen i bl.a. it-sektoren en vigtig brik i teknologikapløbet. På landsplan, i de enkelte regioner og de enkelte kommuner kan eStatistik kortlægge udviklingen i it-sektoren. 

 

OECD udarbejdede i 2007 en ny definition af it-sektoren (læs den her). Definitionen tager udgangspunkt i den reviderede internationale branchekode ISIC Rev. 4 (herhjemme DB07.) Den nye definition af it-sektoren er bygget op omkring færre brancher end tidligere. Det har især haft betydning for omfanget af de to delsektorer it-industri og handel med it-produkter, hvor der fjernet underbrancher, der i den tidligere definition kun har haft en perifer tilknytning til it-sektoren. 

Konsekvensen af denne ændring er, at antallet af beskæftigede i it-sektoren i 2008 reduceres med godt og vel 11.000 personer fra 105.839 til 94.530. Heraf kan 95 procent af faldet tilskrives den ændrede definition af it-industri og it-engroshandel. Læs eStatistiks dokumentationsark om it-sektoren.

 

På it-området har eStatistik bl.a.:

kortlagt it-sektoren og it-arbejdsmarkedet for Region Midtjylland i 2015.

 

- udarbejdet en analyse af it-sektoren i samarbejde med Berlingske Business i 2013 (kræver login).

 

Følg eStatistik på LinkedIn og få gratis adgang til eDatabanken, der indeholder unikke statistikker over it-erhvervenes udvikling i landets kommuner fra 2003 til 2015.  

 

Hvis du vil vide mere om it-sektorens afgrænsning og udviklingen i din region eller kommune, er du velkommen til at kontakte eStatistik.