Søg:
link Vidensbank chevron_right

Kompetenceområder

chevron_right

Kommunestatistik

Kommunestatistik

De danske kommuner står over for en enorm mængde af tilgængelig data fra Danmarks Statistik, Erhvervsstyrelsen og lignende. Faktisk er den rå datamængde fra danske udbydere så ufattelig stor og detaljeret, at det hurtigt bliver ganske uoverskueligt - og ofte helt umuligt - for de enkelte kommuner at opnå den potentielle viden og indsigt, som kunne have været ekstrem værdifuld. Her kommer eStatistik ind i billedet!

 

eStatistik lever af at sætte de store datamængder sammen på nye måder og efterfølgende at udtrække mening herfra. Vi tilbyder detaljerede specialkørsler af statistikkerne med de nyeste tal om alle kommuner i Danmark. Jobtallene opdateres eksempelvis en gang om måneden, så kontakt eStatistik, hvis du er interesseret i at være helt opdateret på udviklingen i din kommune.

 

Analyserne foretages altid af direktør Kent Nielsen, som har stor erfaring med undervisning og foredrag. Han holder også gerne oplæg eller workshops om styrkepositioner og udviklinger i din kommune. Som et eksempel kan du se Kent Nielsens præsentation til Erhvervsudviklingsdøgn 2021 hos MEA med titlen "Midtjylland i tal - hvad siger tallene, og hvor er potentialerne?" ved at trykke her. 

 

Ønsker du en online præsentation og gennemgang af udvalgte erhvervsforhold i kommunen, kan vi naturligvis tilbyde dette via Microsoft Teams, Zoom, TeamViewer eller lignende. Det samme gør sig gældende, hvis du ønsker en personlig introduktion til mulighederne i vores værktøjer - f.eks. eSegmentering

 

Book et foredrag hos eStatistik få et overblik over din kommune - læs mere

 

Kommunepakken
Kommunepakken henvender sig til kommuner, kommunesammenslutninger, erhvervsråd og virksomheder, der ønsker en opdateret beskrivelse af det lokale erhvervsliv. De endelige statistikker udarbejdes i samarbejde med kunden og vil fokusere på de enkelte kommuners udvikling og særlige erhvervsmæssige styrkepositioner. Det gælder for områder som:

 

 • Beskæftigelse fordelt på brancher, ressourceområder, oplevelseserhverv og videnerhverv
 • Væksttal for beskæftigelsen
 • Beskæftigedes uddannelsesniveau
 • Etablerings- og overlevelsesrater
 • Branchefordeling for nye og eksisterende virksomheder
 • Virksomhedernes omsætning, eksport og værditilvækst
 • Antal eksportvirksomheder
 • Jobskabelse i nye virksomheder
 • Vækstiværksættere

 

eStatistiks specialkørsler fra Danmarks Statistik bliver anvendt af 82 ud af landets 98 kommuner. Nedenstående landkort viser, hvor mange kommuner eStatistik har leveret data til enten direkte eller indirekte. Det kan være i form af erhvervshandlingsplaner, konturer eller som underleverandør af data til andre efterspurgte analyser.

 

Sådan bruges data fra eStatistikNedenstående giver et overblik, hvordan du selv kan søge nærmere information om, hvordan eStatistiks data er blevet brugt af kommunerne.

 

Vaekstanalyse.dk:

eStatistik har leveret data til udarbejdelse af vækstvilkår i samtlige kommuner inden for Region Hovedstaden og Region Sjælland.

 

Profilanalysen:

eStatistik hjælper Region Midtjylland med at danne overblik over brugerne af deres lokale og specialiserede erhvervsvejledning. Analyserne kan læses herunder:

 

Kommunale tilstandsrapporter:

I de seneste år har eStatistik udarbejdet rapporter til de midtjyske kommuner med henblik på at give indsigt i de kommunale erhvervsstrukturer - rapporterne for 2020 og 2021 kan læses her.

 

Lignende rapporter har vi udarbejdet for Landsdel Sydjylland med særligt fokus på de første målbare konsekvenser af COVID-19 pandemien samt restriktionerne. Du kan som et eksempel læse rapporten for Sønderborg

 

Nøgletal i syddanske kommuner:

I Region Syddanmark ønsker man at give borgere, iværksættere og virksomheder et opdateret og højt regionalt vidensgrundlag omkring udviklingen i hele regionen såvel som i de enkelte kommuner. eStatistik bidrager med data til KONTUR-rapporterne, der bl.a. indeholder informationer omkring den lokale erhvervsdemografi, befolkningssamensætning samt uddannelsesniveauer. Rapporterne findes her. Vi har desuden leveret data til rapporten: "Kreative medarbejdere giver flere penge i kassen."


Kontakt eStatistik for en uddybning af kommunepakkens indhold og anvendelsesmuligheder.

Læs om andre områder indenfor kategorien kompetenceområder

02. maj, 2019

Jyske SMV’er sidder tungt på Tyskland - Danmarks største eksportmarked

29. april, 2019

SMV’ernes vareeksport til Rusland viser tegn på fremgang

12. november, 2018

Toptunet industri placerer Sønderborg i toppen

12. november, 2018

Flere og flere SMV’er eksporterer til Italien: italienerne elsker fisk fra Thy

05. oktober, 2018

Industrien ansætter flere og flere – og det er guld værd for dansk økonomi

04. oktober, 2018

Bygge og anlæg: IVS'erne booster iværksættertal - og konkurser

chat

Pressen skrev

 • 27. april, 2022

  Så mange flere jobs er der skabt i industrien på to år

 • 27. marts, 2022

  Østjylland blev danmarksmester i jobvækst under corona-pandemien

 • 24. marts, 2021

  Topper listen i Midtjylland: Iværksætteriet i Favrskov har blomstret under corona-krisen

 • 05. august, 2020

  Hovedstaden hårdest ramt af konkurser ($)

 • 05. august, 2020

  Konkurser rammer hovedstaden hårdt ($)

 • 17. april, 2020

  Belinda har frisørsalon på Frederiksberg: 'Jeg åbner ikke på mandag'

 • 11. maj, 2020

  Iværksættere trodser coronaen: 44 nye Horsens-virksomheder i april

 • 05. august, 2020

  Omvendt finanskrisen: Coronakrisen giver konkursklø til København

 • 15. august, 2019

  Nyt møbel-showroom i Herning

 • 04. marts, 2019

  Brexit: Masser af arbejdspladser på spil i Hedensted